Jojoba ile Cilt Bakımı

Cildi Nemlendirir

Jojoba yağı cildi yumuşak ve esnek yapar. Deriden hızla emilir ve herhangi bir yağ kalıntısı bırakmaz .

Cilt üzerinde nem kaybına, allerjenlere ve toz kirliliğine karşı güçlü bir bariyer oluşturarak cilt sağlığını düzenler.

Deri Bozukluklarını İyileştirir

Egzama ve Rosacea gibi cilt hastalıklarından muzdarip iseniz jojoba yağını güvenle kullanabilirsiniz.

Bu yağ Egzamanın doğal bir tedavisi olarak kabul edilir.

Jojoba yağı, kuru cilt ve Rosacea gibi diğer durumların neden olduğu kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Jojoba yağını doğrudan enfekte bölgeye uygulayabilirsiniz.

Ciltteki Yağ Üretimini Dengeler

Jojoba yağı yağlı deride de faydalıdır. Komedojenik değildir, sivilce yapmaz ve gözenekleri tıkamaz.

Jojoba yağı cildin kendi başına daha fazla yağ salgılamasına engel olur ve yağ üretimini dengeler.

Jojoba yağı ile sağlıklı ve parlayan bir cilde kavuşursunuz.

Kırışıklıkları ve Yaşlanma Belirtilerini Azaltır

Jojoba yağı cildi sağlamlaştırmanın ve nemlendirmenin yanı sıra kırışıklıkların görünümünü azaltarak sizin daha genç görünmenizi sağlar.

Cildin yaşlanmasından sorumlu olan serbest radikalleri ortadan kaldırmada güçlü olan E vitamini bakımından zengindir.

Jojoba yağının sürekli kullanımı, ince çizgileri ve kırışıklıkları %25’e kadar azaltabilir. Ayrıca, içindeki linoleik asit ve antioksidanlar cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olurlar.

İnatçi Akne Tedavisinde Etkilidir

Hepimiz tıkanmış gözeneklerin sıklıkla sivilce veya akneye yol açtığının farkındayız. Akne oranını düşürdüğünü iddia eden bir çok kozmetik, hayvansal yağ içerir ve bu da durumu daha da kötüleştirir.

Jojoba yağı antiseptik ve yağsızdır. Dolayısıyla akne için çok etkili bir tedavi yöntemidir. Maruz kalan alanları ve gözenekleri temizler ve hiç iz bırakmaz.Aynı zamanda lekelerin temizlenmesinde de yardımcı olur.

Jojoba yağı kullanımının devam edilmesi gözenek boyutunu azaltır ve yağ salınımını kontrol eder ve akne tekrarını önler. Etkilenen bölgelere hafifçe Jojoba yağı uygulayın ve bir gece boyunca bırakın. Ertesi sabah normal suyla yıkayın.

Deri İnflamasyonunu Azaltır

Jojoba yağının antibakteriyel özellikleri, bakterileri öldürerek cildin inflamasyonunu azaltmaya yardımcı olur. Yaralar, kesikler ve soğuk yara ve siğiller gibi küçük enfeksiyonların iyileşmesinde de kullanılır.

Jojoba yağı sıklıkla bir yaralanmaya eşlik eden ağrılı şişlik ve kızarıklığı azaltır.

Vücut Yağı Olarak Kullanılabilir

Jojoba yağını yüzünüzün yanında vücudunuzda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Vücudunuzu nemlendirir.cildinizi yumuşatır.

Bu yüzden banyodan sonra vücuda uygulanırsa hızla ve kolayca emilir ve kan akışını arttırarak cildinizin parlaklaşmasını sağlar.

Ayrıca vücut masajı için jojoba yağı kullanabilirsiniz. Yağsız bir dokusu ve hoş ve doğal bir kokusu vardır ve bu size yatıştırıcı bir his verir.

Çatlamış Topukları Düzeltir

Kuru ve çatlamış topukların sorunlarını düzeltir topuklarınınızın yumuşak bir görünüm almasını sağlar.

Jojoba yağının ayaklar üzerinde düzenli olarak uygulanması onları yumuşak tutar ve çatlamış topukları düzeltir ve normal görünüm kazanmasını sağlar.

Yoğun bir ayak tedavisi için, jojoba yağı uygulayarak çoraplarınızı giyin ve bir saat bekletin. Ayaklarınız pürüzsüz ve yumuşacık olacaktır.

Hamilelikte Karın Çatlaklarının Önlenmesinde Kullanılır

Jojoba yağı, kaçınılmaz karın çatlaklarını azaltma ve önleme yeteneği nedeniyle hamile bayanlar tarafından da güvenle kullanılabilir.Hamilelik sırasında günde iki kez karnınızın üzerine az miktarda Jojoba yağı sürünüz.

Jojoba ile Cilt Bakımı

Makyaj Temizleyici Olarak Jojoba

Jojoba yağı iyi bir makyaj temizleme özelliğine sahiptir. Makyaj temizleyici ve yüz temizleyici olarak kullanılabilir.

Jojoba yağı uygulaması makyaj izlerinin ortadan kaldırmasında yardımcı olur. Tek yapmanız gereken makyaj temizleme pamuğuna Jojoba yağı uygulayarak yüzünüzü ve dudaklarınızı ovmaktır. Daha sonra makyaj temizleme pamuğu ile cildinizi kurulayınız.

Jojoba yağını gözünüzden uzak tutunuz !

Dudaklarınızı Nemlendirir ve Yumuşatır

Jojoba yağının mumlu yapısı, kurumuş dudaklarınızdakı kayıp nemin tekrar kazanılmasına yardımcı olacaktır . Ayrıca, uzun saatler boyunca nemi tutar, dudaklarınızı esnekleştirir.

Güneş Yanığını Tedavi Eder

Uzun süre güneşte kalmaktan oluşacak güneş yanıklarında Jojoba yağı cilde uygulanabilir. Etkilenen alanların üzerine Jojoba yağı uygulanması halinde E vitamini ve B kompleksden zengin olduğu için hasarlı,kızaran cildi onarırken yanma ve ağrı hissini kaldırır ,cildin gerginliğini azaltır, rahatlatır.

Tıraş Sonrası Tahrişlerin Önlenmesinde Kullanılır

Tıraş sırasında oluşan tahrişleri ve kesikleri de iyileştirir.Tıraş işleminden sonra uygulanan Jojoba yağı cildi yumuşatıp rahatlamasını sağlayacaktır.