Jojoba

Jojoba bitkisi dünya üzerinde başka hiçbir bitkide olmayan bir özelliğe sahiptir.

Jojoba tohumlarından elde edilen ve wax olarak adlandırılan sıvı yalnızca sağlıklı ve genç insan vücudunun ürettiği sebum ile moleküler ve kimyasal özellikler bakımından neredeyse eşdeğerdir.
Bu özellik Jojoba bitkisini ve Jojoba yağını eşsiz kılar.

Jojoba Yağı

Jojoba yağı,Jojoba tohumlarının herhangi bir kimyasal madde kullanılmaksızın soğuk pres yöntemi ile sıkılması ile elde edilir.

Jojoba yağının saf hali parlak altın rengindedir.Işlem görmüş ve saf olmayan hali renksiz ve transparan görünümdedir.

ZECEZ Jojoba yağı tamamen saf ve Golden Jojoba olarak adlandırılan en yüksek kalitedeki Jojoba yağıdır.

ZECEZ Jojoba Yağı Güvenli Mi ?

Dermatolojik Olarak Test Edilmistir

Jojoba yağı herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmayan,komedojenik olmayan ve toksik madde içermeyen bir sıvıdır.

Komedojenik, ‘Cilt üzerinde gözenekleri tıkayan’ anlamına gelmektedir.

Komedojenik ürünler bazen ‘acne cozmetica’ denilen (kozmetik ürünlerin tetiklediği) sivilcelere yol açmaktadır.

Komedojenik olmayan bir ürün gözenekleri tıkayan hammaddde içermez.

Dolayısıyle sivilce probleminiz varsa,komedojenik olmayan ürünleri tercih etmeniz yerinde olur.

ZECEZ Jojoba yağı gözenkleri tıkamaz ve herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmaz.Ayıca jojoba yağını cildinize uyguladığınız zaman diğer yağlar gibi yağlı bir görünüm bırakmaz ve kolayca emilir.

ZECEZ Jojoba yağı çeşitli yaş grupları ve cinsiyetler göz önünde bulundurularak dermatolojik olarak test edilmiştir ve herhangi bir alerjik veya cildi tahriş edici bulguya rastlanmamıştır.

Jojoba Tohumu

Antibakteriyel ve Antifungal

Staphylococcus aureus gibi birçok bakteri türü ve Candida Albicans gibi mantar türünün Jojoba yağıyla reaksiyona girdiği zaman coğalamadığı ve zamanla öldüğü gözlemlenmiştir.

Jojoba yağı antibakteriyel özelliğinin yanı sıra antifungaldır ve küfü öldürmek için yeterince güçlüdür.

Antibakteriyel

Akne Tedavisinde Jojoba

Jojoba yağının akne tedavisinde etkili olmasının sebebi cildin ürettiği sebumla benzer özellikler taşımasından kaynaklanmaktadır.

Jojoba yağını cildinize uyguladığınızda vücut yeterince sebum ürettiğini düşünür,sebum üretimini azaltır ve dengeler.

Cildiniz daha az yağlı ancak aynı zamanda yeteri kadar nemli ve korunmuş olur.

Böylelikle gözenekleriniz tıkanmaz,akne oluşumu durdurulur ve engellenir.

Akne Tedavisinde Jojoba