Jojoba Yağı

Jojoba bitkisinin tohumlarından elde edilen yağ diğer bitkilerin yağından farklı olarak wax diye adlandırılan sıvı mum şeklindedir.

Bu yağ yalnızca sağlıklı ve genç insan vücudun cildi nemli ve yumuşak tutmak için ürettiği salgıyla benzer kimyasal özellik gösterir.

Jojoba yağımız tamamen saf ve “Golden Jojoba” olarak sınıflandırılan en yüksek kalitedeki jojoba yağıdır.

Yetiştiricilik ve üretim aşamasında herhangi bir kimyasal madde kullanılmamıştır.

Altın sarısı rengi doğal,saf ve işlenmemiş olmasının kanıtıdır.

Jojoba Yağı Güvenli Mi ?

Jojoba yağı herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmayan,komedojenik olmayan ve toksik madde içermeyen bir sıvıdır.Komedojenik, ‘Cilt üzerinde gözenekleri tıkayan’ anlamına gelmektedir.

Komedojenik ürünler bazen ‘acne cozmetica’ denilen (kozmetik ürünlerin tetiklediği) sivilcelere yol açmaktadır.

Komedojenik olmayan bir ürün gözenekleri tıkayan hammaddde içermez.

Dolayısıyle sivilce probleminiz varsa,komedojenik olmayan ürünleri tercih etmeniz yerinde olur.

Jojoba yağı gözenekleri tıkamaz ve herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmaz.Ayıca jojoba yağını cildinize uyguladığınız zaman diğer yağlar gibi yağlı bir görünüm bırakmaz ve kolayca emilir.

Jojoba yağımız çeşitli yaş grupları ve cinsiyetler göz önünde bulundurularak dermatolojik olarak test edilmiştir ve herhangi bir alerjik veya cildi tahriş edici bulguya rastlanmamıştır.

Cildimizin ürettiği salgı zamanla gözenekleri tıkayarak akne oluşumuna sebebiyet verir.Jojoba yağı bu salgının üretimini dengeleyerek cildi nemlendirir,korur ve antibakteriyel özelliği sayesinde ciltte akne oluşumuna sebebiyet veren bakterileri yok eder.

Jojoba yağı aynı zamanda iyi bir mantar ve küf önleyicidir.Antibakteriyel ve antifungal özelliğinden dolayı sivilcelerinizi yoketme konusunda Jojoba yağından yardım aldığınızda aynı zamanda mantar ve küf oluşumunu engelleyeceğinden ötürü enfeksiyondan arındırılmş bir cilde sahip olursunuz.

Jojoba yağı cildinizi derinlemesine temizler tıkanmış gözeneklerdeki kirleri dışarı atar ve ayrıca henüz oluşmamış derinin çok altındaki sivilcelerinde doğal bir yolla deri dışına itilmesini sağlar.

Antibakteriyel ve Antifungal !

Staphylococcus aureus gibi birçok bakteri türü ve Candida Albicans gibi mantar türünün Jojoba yağıyla reaksiyona girdiği zaman coğalamadığı ve zamanla öldüğü gözlemlenmiştir.

Jojoba yağı antibakteriyel özelliğinin yanı sıra antifungaldır ve küfü öldürmek için yeterince güçlüdür.

Jojoba Yağının Kimyasal Yapısı ve Fiziksel Özellikleri

Bilimsel Adı : Simmondsia Chinensis
Ticari Adı : Golden Jojoba Yağı
Üretim Yöntemi : Soğuk Sıkım
Görünüm: Sarı Renkli Hafif Kokulu

Yağ Asidi Komposizyonu

C 16:0 Palmitik Asit Max: 3.0%
C 16:1 Palmitoleik Asit Max: 1.0%
C18:1 Oleik Asit 5.0-12.0%
C 20:1 Gadoleik Asit 65.0-80.0%
C 22:1 Erusik Asit 10.0-20.0%
C 24:1 Nervonik Asit Max: 3.0%
C 22:0 Behenik Asit Max: 1.00%
C 24:0 Lingoserik Asit Max: 1.00%

Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri

Özgül Ağırlık 25°c (gr/mi) 0.863-0.873
Kırılma Indeksi (40°C) 1.450-1.470
Sabunlaşmayan Madde 45-55%
İyot Değeri (g/ioog) 80-92
Asit Değeri (mg KOH/g) Max: 1
Sabunlaşma Değeri (mg KOH/gr oil) 85-98
Nemlilik (Karl Fischer)w־r.% Max: 0.1%
Peroksit Değeri (meq./kg) Max: 2